Info

Rukan Lumipuisto ja Pyhän Seikkailutunturi vievät sinut toiminnan, tietokilpailuiden ja taidetehtävien kautta tunturien peleihin, reiteille ja salaisuuksiin.

Yleistä

Pelejä on kaikenikäisille rinneasiakkaille. Pelaamiseen tarvitaan älypuhelin ja hissilippu. Pelissä vaikeustasot on merkattu samalla tavalla kuin rinteiden vaikeustasot.

Pelejä voi pelata rinteiden ja palveluiden aukioloaikoina.

Tällä hetkellä on käytössä pelien BETA-versio, joka tarkoittaa, että pelien sisällöt eivät ole vielä kaikilta osin valmiit ja myös toiminnallisuutta sekä ulkoasua kehitetään edelleen. Asiakkaat voivat osallistua pelien kehittämiseen joko pelinäkymän Palaute-linkin kautta tai sähköpostilla osoitteessa laplandgames@ruka.fi / laplandgames@pyha.fi. Kuulemme mielellämme pelaajien ideoita pelien kehittämiseen. Kaikkien palautetta antaneiden kesken arvotaan päivälippuja Rukalle / Pyhälle.

Rekisteröityminen

Pääset pelaamaan rekisteröitymällä sähköposti- tai Facebook-tunnuksillasi.  sähköpostikirjautuminen vaatii erillisen vahvistusviestin hyväksynnän. Vahvistusviesti saattaa mennä roskapostilaatikkoon.

Sähköpostikirjautuminen

  1. Syötä haluamasi käyttäjätunnus ja sähköpostiosoite ja lähetä tiedot.
  2. Saat sähköpostiisi vahvistuslinkin, jonka kautta voit aktivoida tilisi.
  3. Sinulle luodaan salasana ja pääset kirjautumaan sisään palveluun.
  4. Profiilisivun asetukset valikosta pääset vaihtamaan salasanan, profiilikuvan ja käyttäjätunnuksen

Pelaaminen

Seikkailutunturin peleissä kolme eri kategoriaa: pelit, reitit ja salarastit. Tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon pisteitä ja saavutuksia. Pisteitä kertyy rasteille kirjautumisesta ja tehtävien suorittamisesta. Saavutuksia on erilaiset ”arvonimet” tai ”tittelit” ja ne määräytyvät pistemäärän perusteella.

Peleissä rasteilla on erilaisia teemoja. Kunkin rastin teema näkyy rastiluettelossa. Rastien teemat voivat olla esimerkiksi toimintaa, tietokilpailuita ja taidetehtäviä. Rastit voi pelata haluamassaan järjestyksessä. Tietokilpailun kysymyksiin ei ole pakko vastata heti rastille kirjautumisen jälkeen, vastaamisen voi tehdä myöhemminkin.

Reitit toimivat oppaina eri kohteisiin Pyhällä ja niissä on sama toimintamalli kuin peleissä, mutta ilman tehtäviä. Tällä hetkellä Pyhällä on yksi reitti, tunturin huipulta löytyvä valokuvausreitti.

Salarastit eivät näy karttanäkymässä. Salarasteille pelaaja löytää seuraamalla vihjeitä. Perille löydettyään kirjautuminen rastille tapahtuu samalla tavalla kuin muillakin rasteilla.

Pelinäkymässä pelaaja näkee itsensä sekä rastit kartalla Pyhän rinnealueella ja sen läheisyydessä. Kun pelaaja pääsee tarpeeksi lähelle rastia (n. 20 m. rastista), se aktivoituu ja rastille pääsee kirjautumaan.

Kirjautumisen jälkeen pelaaja saa pisteet kirjautumisesta. Jos kyseinen rasti on tietokilpailu, avautuvat kysymykset kirjautumisen jälkeen. Kysymysrastilla kysymyksiä voi olla 1- 10 kpl. Pelaaja saa pisteitä kirjautumisesta ja oikeista vastauksista.

Takaisin etusivulle